Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Студентське самоврядування

Новини студради

19.09.2016

 

 

Конкурс "Хто краще?"

12 квітня пройшов запальний конкурс "Хто краще?". Учасниками стали студенти ТДАТУ, МДПУ ім. Б. Хмельницького, медичного коледжу, університету "Україна" та МІДМУ. Місце суддів на конкурсі займала Тетяна Несват і Микола Хілько. Конкурсанти і вболівальники приголомшили всіх своєю активністю. Із маленьким відривом переможцями стали хлопці. Дякуємо суддям, вболівальникам, і, звичайно, гравцям за вибуховий і веселий вечір.

 


Мелітополь–Львів: програма “Студ-Бумеранг”

Львівський національний університет імені Івана Франка є четвертим вищим навчальним закладом, який бере участь у програмі “Студ-Бумеранг”.

Цього разу до делегації “Студ-Бумерангу” увійшли студенти різних курсів та спеціальностей Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Студенти МДПУ прибули до Львова 30 вересня. На вихідних вони мали змогу пройтися містом та весело провести час.

Знайомство з університетом відбулося в понеділок 3 жовтня. О 10 годині студенти МДПУ завітали до головного корпусу ЛНУ ім. І. Франка. День розпочався із зустрічі з ректором Володимиром Петровичем Мельником, на якій з вітальною промовою виступила студентка 4 курсу ННІСПМО Анастасія Маміна. Вона подякувала адміністрації вишу, профспілці студентів та Студентському уряду за те, що охоче згодилися на програму “Студ-Бумерангу”. Також команда “Студ-Бумерангу” подарувала ректору університету сувенір із Мелітополя.


75-та річниця трагедії Бабиного Яру

У 2016 році виповнюється 75-та річниця трагічних подій Бабиного Яру. Лише за два дні 29–30 вересня 1941 року нацистами тут було розстріляно близько 34 тисяч євреїв. Декілька наступних років у Бабиному Яру продовжувалися вбивства десятків тисяч євреїв, а також радянських військовополонених, патріотів – українських націоналістів, ромів, активістів комуністичної партії та інших «ворогів рейху».

30 вересня студенти університету вшанували пам’ять загиблих у цій страшній трагедії, поклавши квіти до меморіалу, встановленого на місці розстрілу жертв голокосту.


GoodMood - хороший настрій та море позитиву!

Конкурс талантів – сольні й колективні танці, спів, декламування віршів і багато іншого – призначений не лише для освоєння певних навичок, але й для приємного відпочинку і гарного настрою.

Один із таких заходів – перший етап міського конкурсу непрофесійних артистів Мелітополя «Таланты моего района» – відбувся 16 вересня на сцені клубу «Факел», що на Новому Мелітополі. Таланти оцінювало компетентне журі. Приємно відзначити, що можливістю виступити перед великою кількістю глядачів і заявити про себе всьому місту скористалися близько 160 мелітопольців.


Естафета добрих справ

Сьогодні у рамках "Естафети добрих справ" члени студактиву хіміко-біологічного факультету Мелітопольського державного педгогічного університету імені Богдана Хмельницького завітали до міського притулку для неповнолітніх. Підтримати їх прийшли члени студради та команда "Студ-Бумеранг". Студенти університету порадували дітей різними іграми, новими книжками й іграшками, солодощами та просто спілкуванням. Троє студентів виступили у ролі мімів. Усі діти взяли активну участь в іграх.


Перше вересня на філологічному факультеті

Першого вересня на філологічному факультеті Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького пройшла організаційно-виховна година. Цьогорічний традиційний захід було присвячено двадцять п’ятій річниці незалежності України.

Разом зі своїми кураторами студенти говорили про історію становлення нашої держави та державотворчі процеси в Україні, про патріотизм і громадянську свідомість, шанобливе ставлення до державних символів України.

Найважливішим питанням стали події сьогодення, воєнний конфлікт на сході, трагічні долі тисяч родин переселенців та їх проблеми.

У висловлюваннях молоді було відбито почуття гордості за власну державу та любові до рідного краю.


У ЗАПОРІЖЖІ ПРОХОДИВ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЕТАП ПРОГРАМИ "СТУДРЕСПУБЛІКА"

19 червня в Запоріжжі відбувся регіональний етап програми "Студреспубліка", який проходив у Центральному парку молоді "Дубовий Гай". Серед студентів та відвідувачів були представники студентського самоврядування ЗНТУ, КПУ, ЗІЕІТ, ЗНУ, ЗДІА, БДПУ, МДПУ. Серед представників МДПУ були: Трубкин Євген, Лебединцев Максим, Горобінський Павло, Величко Владислав, Попадинець Наталія. Наша команда посіла 1 місце з волейболу і була нагороджена цінними призами.


Акція "Подаруй усмішку дитині"

1 червня  в Міжнародний день захисту дітей Студентська Рада провела акцію "Подаруй усмішку дитині". Зранку студенти з подарунками для дітлахів  завітали до Мелітопольського центру соціально-психологічної реабілітації дітей на святковий концерт, де маленькі зірочки демонстрували свої таланти.

Другим етапом  акції стали вулиці нашого міста. Студентський актив роздавав повітряні кульки та цукерки усім  дітям, котрі йшли назустріч. Заключним етапом став благодійний марафон "Біг заради життя", в якому наші студенти взяли активну участь.


Звіт програми «Студ-Бумеранг» 25-27 травня

27 травня 2016 р. У цей день студенти із Мелітополя завітали на Мистецький факультет, де їх зустріла та провела екскурсію голова студентської ради факультету - Марюхеня Олександра.

Екскурсія почалась із міської бібліотеки №2, в якій студенти мали змогу побачити виставку художніх надбань студентів мистецького факультету, а саме виставка малюнків, зроблених методом виварювання масляних фарб.

Після цього делегати із Мелітополя пройшлись факультетом й побачили основні аспекти життя студентів-митців. Їм надали можливість подивитись як проходить екзамен у студентів магістрів із «Хорового співу».

Мелітопольцям розповіли про основні заходи що проводяться на факультеті мистецтв, це:

1. Концерти

2. Сольні виступи

3. Виставки робіт

4. Конкурс «Несподівані дуети»

Після екскурсії на факультеті студенти пройшлись по місту та завітали до міської групи «Фрі-Кіровоград», де після знайомства з членами організації пройшла дружня гра «Дебати», на якій студенти ще раз довели що можуть об’єктивно і демократично доводити свою думку до людей і відстоювати свої позиції.

На останок студентська рада Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка зробила студентам із Мелітополя останній подарунок на згадку і відвела їх до Кіровоградського дендропарку, де студенти отримали купу приємних емоцій та спогадів.

Ввечері студенти із Мелітополя відправились до дому.

26 травня 2016 р. День зустрічі з Факультетом філології та журналістики й факультетом іноземних мов. Студентів МДПУ зустріли голова студентського комітету Стеба Марина та її заступник Кравченко Вадим. Вони ознайомили студентів на початку з факультетом філології .

Прийшовши, студентів радісно зустріла декан факультету – Крикун Людмила Петрівна, яка ознайомила делегацію з історією філологічного факультету, що почалася з 1930 року, а потім показала відео профорієнтації, що підготувало місцеве телебачення для абітурієнтів.

Декан розповідав про те, що факультет підтримує ініціативи студентів, має висококваліфікований склад викладачів на кафедрах, студенти мають забезпечення власного дозвілля, приймаючи участь у різноманітних заходах, змаганнях. Надається можливість вивчення мов слов’янського типу та налагоджуються зв’язки з Польщею.  Журналісти також не відстають від філологів й приймають участь у зборах видавців, різноманітних форумах й тому подібного.

Далі студентів МДПУ ім. Богдана Хмельницького провели до величезної бібліотеки КДПУ ім. Винниченка. Вони були дуже вражені обсягом інформаційного матеріалу, книжок, статей та методичних рекомендацій. Дуже приємно було почути історію про наукову бібліотеку імені Бергарда Штільфріда, де знаменитий австрійський меценат подарував філологічному факультету величезну бібліотеку, що має безліч енциклопедій, збірки творів, наукові видання й інших книжок, історія яких сягала XIX століття.

Факультет філології та журналістики завершував знайомство спілкуванням зі студентським самоврядуванням й потім перейшли до факультету іноземних мов.

Об 11:00 естафету перейняла Олександра Филимончук, що провела нас на знайомство із керівництвом Факультету іноземних мов. Декан – Білоус Олександр Миколайович дав багату за обсягом інформацію про свою діяльність та історію, що почалася поступово, але сам відлік історії почався з 1983 року. Факультет є єдиним в Україні факультетом, який завдяки спонсорам з Німеччини та зарубіжним партнерам, долучився до найсучасніших у світі ліцензованих програм SLD Trados, Across, MemoQ, Déjà vu (DVX), Passollo, CLAT та інші. Йде співпраця з багатьма країнами, існує мовний центр, при університеті існує ліцей, що дає довузівську підготовку абітурієнтам. Студенти є неодноразовими переможцями на конкурсах англійської та німецької мови, перемагають у конкурсах всеукраїнського та міжнародного типу.

Далі когорта Мелітопольського університету побувала на парі з німецької мови, оцінила високий рівень викладання лектора й відвідали комп’ютерну лабораторію, де були зображені ліцензовані програми країн Старого світу, що підтверджують високий рівень розвитку факультету іноземних мов.

Після цього голова студентської ради Олександра Филимончук провела Мелітопольських студентів  до стадіону Кіровоградської футбольної команди «Зірка», де проходили змагання по бігу з перешкодами, стрибками у довжину та висоту. Цим чудовим завершенням дня скінчилося знайомство студентів Мелітопольського державного педагогічного університету з факультетом філології та журналістики й факультетом іноземних мов.


25 травня. У цей день студентів із Мелітополя зустрів у своїх стінах Природничо-географічний університет.

Першою зупинкою студентів із Мелітополя був концерт «Останнього дзвонику» на факультеті.

У стінах факультету студентів зустрів декан факультету Клоц Євген Олександрович, який розповів про структуру та історію природничо-географічного факультету та побажав їм наснаги та успіхів у навчанні.

Після цього мелітопольські делегати пройшлись факультетом і подивились його хімічні лабораторії:

У хімічній лабораторії органічної хімії студенти мали змогу подивитись хімічні досліди студентки магістрату за її темою курсової роботи: «Можливості поглинання полімерів».

У хімічній лабораторії аналітичної хімії завідувач лабораторії розповіла студентам про роботу студентів-аналітиків та продемонструвала результати роботи студентів. Студенти були в захваті від цієї лекції і щиро дякували організаторам.

У зв’язку з капітальним ремонтом на факультеті студенти не мали змогу подивитись інші лабораторії.

Після екскурсії лабораторій студенти мали змогу познайомитись із профкомом факультету і подивились агітаційне відео про роботу профкому університету.

Після профкому студентам запропонували відвідати зоологічну кімнату, там студенти мали змогу побачити голубів, шиншилу, черепашок,т хорів та інших звірів із якими працюють студенти природничо-географічного університету.

На останок студентам запропонували відвідати зоологічний музей, екскурсію по якому провів доцент кафедри біології та методики її викладання Гулай Віталій Володимирович.

Після екскурсії природничо-географічним факультетам студенти відвідали засідання Молодіжної ради городу та мали змогу поспілкуватися із її складом.

Після цього голова Молодіжної ради - Віталій Слюсаренко, провів студентів із Мелітополя «історичним шляхом» Кіровограда і розповів про його історію і значні місця, в тому числі Чорний ліс, театр Кропівницького та земляну фортецю Святої Єлизавети. Студенти були в захваті від цієї екскурсії та щиро дякували Віталію за те що він провів їх містом та розповів про його історію.



Учасники «Студ-Бумеранга» відвідали Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Студенти Мелітопольського державного педагогічного університету вперше переступили поріг Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Делегацію очолила координатор авторської програми «Студ-Бумеранг» Багунц Олена. До складу делегації увійшли студенти хіміко-біологічного факультету - Власенко Артем, природничо-географічного факультету – Нілов Борис, інформатики, математики та економіки - Букреєв Дмитро та Пантелєєва Валерія, філологічного факультету – Тодоров Сергій та навчально наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти – Тверда Ганна.


СОЦІАЛЬНА АКЦІЯ «ГАРМОНІЯ І РИТМИ РОЗМАЇТТЯ»

21 травня на площі Перемоги відбулися заходи, присвячені Дню культурного розмаїття та Дню Європи. У рамках свята викладачами та студентами МДПУ було організовано та проведено соціальну акцію «Гармонія і ритми розмаїття».

День Європи відзначається в Україні щорічно в третю суботу травня з 2003 р. Свято встановлено указом президента Леоніда Кучми з урахуванням стратегічного курсу України на зближення з країнами Європейського союзу та подальшого вступу в ЄС. У Європі його відзначають 9 травня. У цей день у 1950 р. міністр закордонних справах Франції Роберт Шуман запропонував європейським державам об’єднатися задля їх розвитку в майбутньому. Промова політика стала першим кроком на шляху до консолідації Європи. Також це свято пов’язано з Днем культурного розмаїття.


18.05.2016

18 травня пройшов методичний семінар "Бально-накопичувальна система оцінювання як шлях до підвищення якості освіти" за участю студентського самоврядування університету. Семінар проводила завідувач кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії, доктор педагогічних наук професор Сегеда Наталя Анатоліївна. Під час зустрічі були роз'ясненіі ключові моменти та особливості бально-накопичувальної системи оцінювання. Студенський актив детально ознайомився з технологічними картами та видами самостійної роботи. Після теоретичної частини студенти мали змогу задати питання і внести власні пропозиції, щодо вдосконалення системи оцінювання.


26.04.2016

Сьогодні, 26 квітня, у 30-річчя аварії на Чорнобильській атомній електростанції,  студенти нашого університету вшанували жертв трагедії відвіданням  пам’ятного знаку героям-чорнобильцям у центрі міста та урочистим покладанням квітів. Біда, що сталася у 1986 році, не лишає байдужим і у наш час. Статистичні дані наводять страшні цифри – 200 000 вимушених переселенців,  600 000 опромінених різного ступеню важкості,  3000 гектарів покинутої, забрудненої радіацією землі. Наслідки від вибуху на ЧАЕС поширились на територію Європи, досягли берегів Америки та осіли у водах двох океанів. Все це – наслідки людської необачності та банального збою у роботі техніки. Разом із куратором по організаційно-виховній роботі зі студентською молоддю Гузем Володимиром Васильовичем та головою студентського комітету Оленою Багунц небайдужі студенти обговорили причини та наслідки аварії на ЧАЕС, ставлення до неї з боку Президії Верховної Ради УСРС т а тотальне приховування інформації від населення України. Це – наша історія та наша пам'ять, тому не варто забувати її.

 

ПЕРЕДВИБОРЧІ ДЕБАТИ

26 квітня, о 12:45 вперше відбулися передвиборчі дебати між кандидатами на посаду голови студентського комітету МДПУ ім. Б. Хмельницького. У 10 аудиторії зустрілися 85 активістів з усіх факультетів та інституту, а також представники студентських комітетів. Вела дебати діюча голова тимчасової виборчої комісії Краснова Влада.

Студенти заслухали програму кандидатів на посаду голови студентського комітету, якими у цьому році є студентка курсу ННІСПИМО Дряпун Євгенія та студентка 3 курсу природничо-географічного факультету Третяк Тетяна. Після презентації власних програм студенткам було поставлено чималу кількість запитань щодо їх програм, концепції розвитку студентського самоврядування у майбутньому. Також студентів цікавив власний погляд кандидатів на положення у гуртожитках, нову систему оцінювання та заходу в університеті та факультетах, інституту.

Дряпун Євгенія у своїй передвиборчій програмі зробила акцент на науковому житті студентів, спортивних заходах, а також високій інформованості та яскравому дозвіллі студентів. Кандидат на посаду голови студкому Третяк Тетяна наголосила, що пріоритетним завданням для себе ставить всебічний гармонійний розвиток студента та підвищення рівня престижу університету.

Діюча голова студентського комітету Олена Багунц зазначила, що дебати пройшли «цікаво та динамічно».

Нагадуємо, що 28 квітня в Мелітопольського державному педагогічному університеті відбудуться вибори голови студентського комітету університету.

 


Первый Чемпионат МГПУ по твистеру

 



У МДПУ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ПРОЙШОВ СТУДЕНТСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СЕМІНАР

19 квітня у МДПУ імені Богдана Хмельницького відбувся студентський регіональний антикорупційний семінар.

Представники Студентського антикорупційного бюро Микита Андрєєв (голова бюро), Ярослав Ланецький (заступник голови бюро, голова Харківської обласної ради) донесли до аудиторії багато корисної інформації та поділилися прикладами з власної практики, успішними адвокасі-кампаніями по боротьбі з корупційними схемами у ВНЗ. Учасники дізналися про основні способи викриття корупції, зокрема під час передавання хабаря та здійснення держзакупівель, а також про доступ до публічної інформації університету.

 


 

ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ РАДИ

14 квітня на базі Запорізького національноготехнічного університету відбулося чергове виїзне засідання обласної студентської ради. В якому прийняли участь всі навчальні заклади від І до ІVрівня акредитації. Від нашого університету відвідали захід троє представників: голова студентського комітету Олена Багунц, голова центру праці Дар’я Передрій та голова студентського комітету природничо-географічного факультету Юлія Мироненко.

Засідання розпочалося з вітальної промови ректора ЗНТУ який наголосив, що вони завжди раді зустрічати гостей та готова підтримувати всі креативні ініціативи студентства нашої області.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова відзначила позитивні моменти нового формату засідань студентського консультативно-дорадчого органу, а саме виїзні: «Це дає змогу налагоджувати плідну співпрацю між органами студентського самоврядування різних вишів області,  обмінюватися досвідом у вирішенні важливих питань сучасного студентства».

На засіданні студентська обласна рада затвердила свій логотип та обговорювала подальший план плідної роботи.

Плідний робочий день закінчився приємним спілкуванням всіх представників студентського самоврядування області за брейк кавою, де студенти поділилися досвідом та ідеями співпраці.


Міністерство освіти очолила Лілія Гриневич

 

Народний депутат Лілія Гриневич призначена на посаду міністра освіти і науки. Відповідне рішення було ухвалено 239 народними депутатами при голосувані за новий склад Кабінету Міністрів.

Лілія Гриневич є відомим фахівцем в освітній галузі. Вона створювала систему зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. У 2006 році обіймала посаду директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Також очолювала Головне управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації.

Під час політичної діяльності двічі обиралась до парламенту. Народний депутат 7-го і 8-го скликань, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти. Член Політичної партії "Народний фронт".

Гриневич є одним з авторів законопроекту про освіту, який, після доопрацювання в профільному парламентському комітеті, був повторно зареєстрований у Верховній Раді.

 


 

ВІДБУЛИСЯ ВИБОРИ ГОЛІВ СТУДЕНТСЬКИХ КОМІТЕТІВ ФАКУЛЬТЕТІВ ТА ІНСТИТУТУ МДПУ

 


«Студ-бумеранг» долетел до Черновцов

 


ІІ ЕТАП ПРОГРАМИ «СТУД-БУМЕРАНГ» В ДІЇ

07 квітня, четвертий день ІІ етапу програми «Студ-Бумеранг», студенти МДПУ ім. Богдана Хмельницького розпочали з візиту до Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ ім. Юрія Федьковича, де вони познайомилися з директором інституту, доктором біологічних наук, лауреатом премії О.В. Палладіна НАН України Марченком Михайлом Марковчем. Студенти ознайомились з кафедрами біохімії та біотехнології, молекулярної генетики та біотехнології, неорганічної хімії твердого тіла та нанодисперсних матеріалів органічної і фізичної хімії та екології хімічних виробництв. Проводили різноманітні хімічні експерименти, працювали на новітньому обладнанні та спілкувалися з викладацьким складом ІБХБ. Справжньою родзинкою візиту було споглядання рідкісних видів осетра, котрого вирощують у штучних басейнах.



СТУДЕНТСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ «СТУД-БУМЕРАНГА» В ЧЕРНІВЦЯХ

05 квітня на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича розпочався другий день програми «Студ-Бумеранг». Студенти МДПУ імені Богдана Хмельницького відвідали Інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук, де професор, доктор фізико-математичних наук Ангельський Олег В’ячеславович провів екскурсію інститутом. Наших студентів ознайомили з процесом створення фотопластини інтерференційної картини (голограми), методами поляризаційної оптики і методами спектроскопії.

У другій половині дня в 1 корпусі на базі ІФТКН Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (вул. Університетська, 28) делегація МДПУ відвідала літературно-музичний вечір. Гості мали можливість презентувати власну творчість та послухати талановитих поетів ЧНУ. Студент природничо-географічного факультету МДПУ Гронь Андрій запалив серця усіх присутніх піснею групи «Жуки» - «Батарейка». Атмосфера літературного вечора була невимушеною і по-домашньому теплою.

 


СТУДЕНТІВ МДПУ ТЕПЛО ЗУСТРІЛИ В ЧЕРНІВЦЯХ

04 квітня розпочався ІІ-й етап програми «Студ-Бумеранг». Студенти Мелітопольського державного університету ім. Богдана Хмельницького разом зі студентами Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича прибули до чарівного центру Буковини – місто Чернівці.

Незважаючи на пізній час, нашу делегацію зустрів оркестр зі студентів факультету педагогіки, економіки та соціальної освіти.

Програма розпочалася з ранкової екскурсії резиденцією: Митрополичий корпус, Мармурова зала, Червона зала, Блакитна зала, Зелена зала, Семінарський корпус, Французький та Англійський двір.



В МДПУ пройшов півфінал загальноуніверситетської ліги КВК

31 березня в МДПУ імені Богдана Хмельницького відбувся півфінал загальноуніверситетської ліги КВК.

Свято гумору, яке проходило в актовій залі головного навчального корпусу, зібрало чимало любителів творчості веселих і кмітливих. Організатором заходу виступив студентський комітет університету за підтримки ректора Валентина Молодиченка.

Зал швидко наповнився вболівальниками, які активно підтримували команди гучними гаслами.

 


СТУД-БУМЕРАНГ

Всеукраїнська програма з обміну студентським досвідом "Студ-Бумеранг" стартувала вже вдруге. І цього разу участь у програмі взяли студенти з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Вранці 26 березня дружна команда студентського самоврядування МДПУ ім. Б. Хмельницького радісно зустрічала гостей. Семеро найактивніших студентів Чернівецького національного університету приїхали до Мелітополя отримувати знання і пізнавати нове.

 


Студ Бумеранг. Мелитополь и Ивано-Франковск

 

Обласний конкурс патріотичного спрямування «Я Українка»

Обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації проводить обласний конкурс патріотичного спрямування «Я Українка» вже в четвертий раз. Цьогорічна тема конкурсу – «Українка – лідер студентського самоврядування». Наш університет представляла студентка 4 курсу філологічного факультету Краснова Влада.

Протягом п’яти минулих днів Влада захищала честь університету в Запоріжжі. З 11 по 15 березня студентка брала участь у різних конкурсах: випікання патріотичного торту для солдатів, тематичні фотосесії, проведення ігрових заходів для дітей на масових гуляннях на Хортиці, інтелектуальні конкурси та безліч іншого. П’ять днів були розписані щохвилинно: тренінги, дефіле, підготовка творчих номерів тощо.

Усі учасниці були, звичайно, гідні перемоги: «Ці дні ми провели дуже активно. Ми навчилися спілкуватися один із одним, а не конкурувати, допомагати, а не залишатися байдужими. Сподіваюсь, що ця дружба триватиме ще багато років».
Наша Влада Краснова отримала титул "Міс Інтелект" Обласного конкурсу патріотичного спрямування для молоді "Я – Українка 2016". Подавали заявки майже 40 учасниць, з яких 25 пройшли до півфіналу і тільки 12 – до фіналу.

Дякуємо керівництву університету за підтримку.

Владі ж бажаємо нових творчих успіхів. Нехай це буде добрим стартом до майбутніх перемог у її житті!

 

Зустріч ректора зі студентським активом МДПУ

Під головування заступника студентського комітету Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Дряпун Євгенії 15 березня в проходила зустріч ректора, професора Валентина Молодиченка зі студентським активом університету.

На захід були запрошені проректор з наукової роботи, доцент Сергій Прийма, перший проректор, доцент Анатолій Солоненко, проректор із заочної (дистанційної) форми навчання, доцент Олена Арабаджи, начальник навчального відділу, доцент Людмила Вельчева, куратор з виховної роботи, доцент Володимир Гузь, провідний фахівець з питань запобігання та виявлення корупції Ірини Беседіна, головний бухгалтер Людмила Розумейко.

 



КВК

 

14 березня у ПК імені Шевченка відбулася півфінальна гра відкритої мелітопольскоі ліги КВК "Мелок". Серед трьох команд Мелитополя та Киева  безумовно найкращою була збірна команда університету " Чисто случайно". Чудово проявивши себе у конкурсах "Візитка", "Музична розмінка"  та " Імпровізаційному конкурсі", команда МДПУ здобула впевнену перемогу.

Бажаємо успіхів нашим гумористам та чекаємо на перемогу у фіналі!

 


МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ КИКБОКСЕРЫ-"ДИНАМОВЦЫ" ПРИВЕЗЛИ НАГРАДЫ ЧЕМПИОНАТА УКРАИНЫ

С 10 по 13 марта в Киеве на базе СК Киевского национального университета строительства и архитектуры соревновались сильнейшие кикбоксеры Украины. Ни один из мелитопольских спортсменов-"динамовцев" без медали с этих престижных соревнований не уехал.

 


ЗУСТРІЧ РЕКТОРА З ПРЕДСТАВНИКАМИ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ УНІВЕРСИТЕТУ

11 березня в МДПУ імені Богдана Хмельницького пройшла зустріч ректора професора Валентина Молодиченка зі студентським активом університету. На засідання також були запрошені куратор з виховної роботи зі студентською молоддю доцент Володимир Гузь, голова постійної комісії Вченої ради університету з національно-патріотичного виховання доцент Лариса Полякова, заступники деканів з виховної роботи, керівники спортивних секцій, гуртків та центрів вишу.

«Завдання нашої зустрічі – скоординувати організаційно-виховну складову освітнього процесу в університеті, налагодити відкритий діалог між студентами і викладачами, створити сприятливі умови для отримання студентом якісних освітніх послуг, всебічного особистісного розвитку. Сьогодні ми продовжуємо нашу роботу над удосконаленням навчальних планів і програм, спрямованих на підготовку компетентного фахівця, здатного швидко реагувати на запити часу. Для розуміння потреб сучасного студента, його інтересів і прагнень нам необхідно знати вашу думку, враховувати її під час планування діяльності університету» - зазначив Валентин Вікторович.


ЩЕДРА МАСЛЯНА

На стику зими і весни весь слов'янський народ зустрічає ситне, смачне, веселе і життєрадісне свято Масляної. Тож 11 березня 2016 року студентський комітет хіміко-біологічного факультету взяв ініціативу з організації цього свята у свої руки. Студенти хіміко-біологічного факультету напередодні свята приготували смачні млинці на всі смаки. Ярмарка проводилася у головному корпусі МДПУ, тож всі бажаючі могли скуштувати млинці із різноманітною начинкою, пригощалися гарячим чаєм та насолоджувалися музикою. Кожен міг обрати те, що йому до смаку. Пригощалися не тільки студенти, але й викладачі. Активісти хіміко-біологічного факультету не залишили без частування й ректора університету. Свято сподобалося усім без виключень. Дякуємо студентам за гарну підготовку та смачні млинці.


Підготувала: Підгірна Галина