Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Профспілкова організація

До уваги спілчан

11.04.2016

 

 

 


 

СТИПЕНДИЯ ИМ. ГРИГОРА ГРАДЕВА: НАЧАЛО ПРИЕМА ЗАЯВОК НА 2018 ГОД 1ноября 2017 года

В память от Григоре Градеве и в продолжении его деятельности, ЕКП и МКП учреждают стипендию для продвижения научной деятельности в поддержку прав и достоинства трудящихся в Европе в обстоятельствах масштабной трансформации и сложных экономических условиях. Григор Градев сделал большой вклад в укрепление потенциала европейских профсоюзов, в частности в странах, находящихся в переходном периоде от плановой к рыночной экономике, в продвижение интересов трудящихся в трудных процессах реформирования, и в сотрудничество и совместные действия профсоюзов из разных частей Европы. Григор Градев делал это через политическую работу, но также и в значительной степени через интеллектуальное переосмысление.

Мы приглашаем молодых исследователей, специализирующихся на трудовых отношениях, к подаче заявок на получение трехмесячной стипендии в Европейском профсоюзном институте в Брюсселе. Кандидаты должны соответствовать следующим критериям:

* Быть моложе 35 лет;

* Иметь публикации в сфере производственных отношений, в частности по экономикам стран переходного периода;

* Говорить и писать на английском;
* Иметь конкретный исследовательский проект с фокусом на Центральной и Восточной Европе, странах Кавказа или Средней Азии, который будет раскрывать темы улучшения реализации прав трудящихся и их достоинства (например, коллективные переговоры, охрана труда, права на информацию и консультирование, и т.д.

Заинтересованные кандидаты должны подать заявки со своим резюме, мотивационным письмом и ссылками на последние публикации (три ) до конца 2017 года (срок 31 декабря до полуночи) по адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду с копией Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Отборочная комиссия примет решение на основе полученных документов в январе 2018 года.

Стипендиату будет предоставлен научный руководитель для реализации исследовательского проекта, возможность представить исследование более широкой аудитории в Брюсселе и на соответствующих тематике проекта мероприятиях, таких как профсоюзные и академические конференции. Результаты исследования будут опубликованы ЕПИ. Стипендиату будет предоставлена возможность проезда в Брюссель и обратно по окончанию срока стипендии, проживания в течение трехмесячного пребывания в Брюсселе, ежемесячное пособие и оборудованный офис с доступом к необходимым ресурсам. Более того, будут покрыты затраты на посещение соответствующего мероприятия с целью презентации исследования, затраты на публикацию в ЕПИ.

 


 

Стартувала обласна профспілкова акція

2017 рік Федерацією профспілок України оголошено Роком первинної профспілкової організації.

За рішенням розширеного засідання президії комітету ЗОО ППОНУ від 28 лютого 2017 року ( постанова №П-15-1 ) в березні-квітні проводиться обласна профспілкова акція «Ти потрібен Профспілці, Профспілка потрібна тобі».

До цього заходу штатними працівниками обкому Профспілки укладено і розміщено на сайті (pon.zp.ua) тематичний інформаційно-методичний збірник №62 «Підсумки діяльності Профспілки працівників освіти і науки України та Запорізької обласної організації в 2016 році».

Обласна профспілкова акція стартувала 10 березня і продовжиться до кінця квітня. Сподіваємось на Вашу активну, не байдужу позицію і участь в ній.

 


Звіт голови Первинної профспілкової організації Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького про виконання умов Колективного договору за 2016 рік


Статті і документи до них стосовно питання пропозицій про відміни стипендій

Тотальний наступ держави на права студентської молоді

Стипендіальне забезпечення

ЛИСТ народним депутатам

ЛИСТ до ЦК ППОНУ

ЛИСТ до Міністерства фінансів

ЛИСТ  до МОНУ

РЕКОМЕНДАЦІЇ МОНУ

 


Надсилаємо листа до Президента України з питань сплати комунальних послуг. та до ФПУ. Аналогічного листа було надіслано до Кабінету Міністрів України. Також у листах до ФПУ та ЦК Профспілки з даного питання потребували вжити відповідні заходи, а в разі не скасування відповідних нормативних документів урядом, потребували здійснити роботи по проведенню всеукраїнської акції протесту. Прошу ознайомити первинки з декстом звернення та зажадати від них надіслати листи ідповідного змісту. Районні, міські організації Профспілки, ППО ВНЗ також повинні надіслати листи з даного приводу.

 


Студенти України провели попереджувальну акцію протесту

 

7 квітня 2016 року у місті Києві відбулася попереджувальна студентська акція протесту. В даній акції близько тисячі студентів з різних куточків України звернулися до влади із закликом припинити наступ на їх соціально-економічні права, гарантовані законодавством. Запорізьку область представляла делегація з м. Бердянська (БДПУ), м. Запоріжжя (ЗНТУ) і м. Мелітополя (МДПУ). Наш університет представляли голова профбюро аспірантів і докторантів Муртазієв Ернест, члени студентського профспілкового активу Дуриба Костянтин, Довгий Ілля, Петровський Віталій.

 


Законопроект №3474: пряме втручання у самоврядну діяльність студентських профспілкових організацій

7 квітня 2016 року в конференц-залі Верховної Ради України відбувся круглий стіл з питання доцільності прийняття законопроекту №3474«Про внесення змін до Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (щодо діяльності студентських профспілок)». Ініціатором виступила Громадська рада при Міністерстві освіти і науки України.

До участі в заході були запрошені народні депутати України, студентські лідери, очільники студентських профспілкових організацій, експерти, представники адміністрацій ВНЗ та громадських організацій.

Законодавча ініціатива за номером 3474 викликала чималий суспільний резонанс, адже це фактично втручання у діяльність студентських профспілкових організацій, та ще й звуження прав осіб, які навчаються, на участь у самих професійних спілках.


"Стрес на робочому місці: колективний виклик" – Всесвітній День охорони праці

 

Щороку 28 квітня, з метою сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі, Міжнародна організація праці відзначає Всесвітній день охорони праці.

В усіх регіонах світу уряди, профспілки, організації роботодавців та спеціалісти-практики у сфері охорони праці організовують заходи з відзначення Дня охорони праці.

«Стрес на робочому місці: колективний виклик» – такий девіз Всесвітнього Дня охорони праці у 2016 році.

Міжнародна організація здоров’я (World Health Organisation) відносить стрес до основних хвороб, небезпечних для здоров'я людини у XXI  столітті. Проблема стресу існує в багатьох країнах.

За інформацією страхової компанії St.Paul Fire and Marine Insurance Co,  проблеми на роботі викликають захворювання частіше, ніж будь-які інші стресові фактори, такі як фінансові або сімейні проблеми.



Лист Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення щодо відновлення санаторно-курортного лікування та оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.


ЦК Профспілки працівників освіти і науки України вважає за доцільне звернути окрему увагу на повноваження виборних органів первинних профспілкових організацій навчальних закладів у сучасних умовах з метою удосконалення їх роботи в частині захисту соціально-економічних прав та інтересів осіб, які навчаються. (Докладніше)


Проект Програми дій ЗОО ППОНУ на 2016-2020 роки з метою ознайомлення та внесення пропозицій. Проект розглядатиметься на ІІ пленумі комітету. Зауваження та пропозиції надавати за тел. 34-26-11 Юдіну Ю.І.