Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету ІІ Регіональний науково-методичний семінар для майбутніх учителів початкових класів „Екологічна освіта для сталого розвитку”

ІІ Регіональний науково-методичний семінар для майбутніх учителів початкових класів „Екологічна освіта для сталого розвитку”

17.05.2017

17 травня 2017 року в Навчально-науковому інституті соціально-педагогічної та мистецької освіти Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбувся ІІ науково-методичний семінар „Екологічна освіта для сталого розвитку”.

Метою проведення семінару стали презентації основних наукових досягнень членів студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку” з формування еколого-орієнтованих цінностей у системі безперервної екологічної освіти для сталого розвитку суспільства.

На семінар були запрошені студенти І–ІV курсів денної форми навчання ННІ СПМО МДПУ ім. Б. Хмельницького, директори та вчителі Мелітопольського, Якимівського, Токмацького районів Запорізької області, вчителі Херсонської області та викладачі Бердянського державного педагогічного університету.

Розпочався науково-методичний семінар із презентації дитячих малюнків „Світ навколо нас”, організаторами якої були Абдурахманов Р.Д. директор Мелітопольської дитячої художньої школи, вчитель вищої категорії, вчитель-методист та Житнік Т.С. – асистент кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та дошкільної освіти ННІ СПМО МДПУ ім. Б. Хмельницького, вчитель ІІ категорії Мелітопольської дитячої художньої школи.

На кожній перерві проводилося Студентське екоопитування „Мій вклад у екологічну просвіту підростаючого покоління”, а також колективне обговорення нових ідей на тему: „Студентські пропозиції щодо проведення екологічних акцій”.

Усі учасники мали змогу ознайомитися з експозицією науково-методичної літератури „Екологічна освіта для сталого розвитку”. Відповідальними за презентацію були Мелаш В.Д. кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової освіти ННІ СПМО МДПУ ім. Б. Хмельницького, керівник студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку”, а також Саєнко Ю.О. асистент кафедри початкової освіти ННІ СПМО МДПУ ім. Б. Хмельницького, куратор студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку”.

Засідання науково-методичного семінару розпочалося з привітального слова Молодиченка В.В.доктора філософських наук, професора, координатора студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку”, Федорової О.В.кандидата педагогічних наук, професора, директора ННІ СПМО МДПУ ім. Б. Хмельницького та Мелаш В.Д. –кандидата педагогічних наук, доцента кафедри початкової освіти ННІ СПМО МДПУ ім. Б. Хмельницького, керівника студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку”.

Перегляд презентації студентського екологічного відеоролика „Екологія починається з нас” став наступним етапом проведення семінару.

Основною частиною семінару було прослуховування доповідей студентів Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Науково-методичний семінар закінчився врученням сертифікатів.

Організація та проведення науково-методичних семінарів сприяє реалізації основної ідеї лабораторії – формування еколого-орієнтованих цінностей для сталого розвитку суспільства та просвітницька діяльність з екологічної освіти. Студенти різних напрямів підготовки мали можливість висловити власні міркування та презентувати практичні розробки з безперервної екологічної освіти. Всі наукові досягнення членів лабораторії об’єднані одною головною метою –формування ціннісного ставлення до природи (на основі еколого-орієнтованих цінностей) для сталого розвитку нашого суспільства та підготовка майбутніх педагогів до професійної діяльності.

Інформацію підготувала куратор студентської наукової лабораторії Ю.О. Саєнко