Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Відкриття Всеукраїнського форуму «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу»

Відкриття Всеукраїнського форуму «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу»

22.09.2016

Із метою реалізації «Стратегії розвитку міста Мелітополя до 2010 р.», «Плану міжкультурної інтеграції міста Мелітополь на 2015–2020 рр.» та Плану роботи Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького на 2016–2017 н. р. 21–23 вересня на базі університету проводиться Всеукраїнський форум «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу».

Головні гасла Форуму: «Ми різні – і в цьому наше багатство!», «Ми разом – і в цьому наша сила!». У рамках Форуму заплановано низку науково-освітніх і культурно-виховних заходів.

Урочисте відкриття Форуму відбулося дуже символічно – зі звернення студентів до присутніх різними мовами інтеркультурних груп Мелітополя і вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО хвилиною мовчання.

Із вітальним словом виступив ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, професор Валентин Вікторович Молодиченко, який зазначив, що на базі університету в рамках програми Інтеркультурності захід такого масштабу проводиться вже втретє. Валентин Вікторович висловив упевненість, що цей захід стане значною віхою для гуманітарної загалом і педагогічної думки зокрема, а також робочою платформою для опрацювання міжкультурно-комунікативних концептів, значним кроком до їх успішного практичного втілення.

Заступник міського голови Мелітополя з соціально-гуманітарних питань Світлана Олександрівна Бойко привітала учасників Форуму від імені мера Мелітополя Сергія Анатолійовича Мінька і подякувала організаторам усіх представлених локацій, висловивши сподівання на подальшу співпрацю з університетом із метою втілення творчих ініціатив мешканців міста.

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького спільно з місцевими установами має багато напрацювань з європейськими інституціями. На відкритті форуму було зачитано вітальний лист Ксенії Рубікондо – експерта Ради Європи з питань інтеркультурної політики, наукового радника Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста». Пані Ксенія наголосила, що в рамках окресленої Програми Мелітополь позиціонують як одного з найвпливовіших гравців на мапі інтеркультурності України, що в нього є чого повчитися містам-учасникам не лише української, але й міжнародної мережі інтеркультурних міст.

Мелітополь став першим містом, яке репрезентувало Україну в Раді Європи за програмою «Інтеркультурні міста». Згодом до цієї програми приєдналися Вінниця, Павлоград та інші, і це дало підстави для створення української мережі інтеркультурних міст. Заступник міського голови міста Павлоград із питань діяльності виконавчих органів ради, координатор Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» Олена Олександрівна Шуліка подякувала Мелітопольському державному педагогічному університету імені Богдана Хмельницького за плідну співпрацю і конструктивний діалог, а учасникам Форуму побажала миру, щастя і єдності.

Начальник відділу культурно-мистецьких проектів та організаційно-масової роботи департаменту культури міста Вінниця, координатор Програми ради Європи «Інтеркультурні міста» Світлана Ігорівна Тіскіна також подякувала університету за успішну співпрацю, визнавши його першим в Україні містом, що приєдналося до інтеркультурної мережі і стало флагманом, на який рівняються інші міста, зокрема й Вінниця.

На урочистому відкритті було зачитано лист від Надзвичайного і Повноважного Посла Грецької Республіки в Україні пана Василиса Попадопулоса, який високо оцінив ініціативу Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького і побажав успіхів учасникам Форуму.

Із привітанням до присутніх звернулася координатор дослідно-експериментального проекту «Створення навчально-методичних засад формування у дітей навичок міжкультурної комунікації», методист відділу дослідження підготовки вчителів Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Людмила Михайлівна Павлова. Вона побажала учасникам науково-практичної конференції успішного обговорення окресленої проблематики на секційних засіданнях.

Голова Ради національно-культурних товариств Мелітополя Льова Сурікович Маргарян у своєму вітальному слові акцентував високу ефективність співпраці Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького з національно-культурними товариствами міста і визначив її подальші перспективи.

Формат Всеукраїнського форуму «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу» передбачає роботу в наукових секціях та інтерактивних студіях. Керівники секцій ознайомили присутніх із проблематикою наукових доповідей в рамках науково-практичної конференції «Психолого-педагогічні засади формування готовності учнів до міжкультурної взаємодії».

Всеукраїнський форум «Мелітополь інтеркультурний: джерела та горизонти діалогу» відкриває широкі перспективи для подальшого пошуку спільних шляхів подолання викликів сучасної доби.

Прес-центр університету