Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Щорічний міжнародний день птахів

Щорічний міжнародний день птахів

31.03.2016

У рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» 31 березня в стінах Навчального-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького було проведено святкування Міжнародного дня птахів.

Ініціатором заходу стала Студентська наукова лабораторія „Екологічна освіта для сталого розвитку” (керівник Мелаш В.Д. та куратор педагогічних досліджень в галузі початкової освіти Саєнко Ю.О.)

Метою заходу було формування у майбутніх вчителів початкових класів знань і вмінь з організації та здійснення екологічної освіти для виховання екологічнокультурної особистості; виховання у молоді мотивацій і звичок екологічної поведінки та дій по відношенню людини до природи.

Зранку в холі працювала виставка поробок «Орнітологічна галерея».

Також у холі відбулась презентація дитячих малюнків «Птахи очима дітей». Вихованці Мелітопольської дитячої художньої школи віком 6-8 років продемонстрували свої малюнки, які здивували своїм неповторним та оригінальним баченням світу птахів. На виставку були запрошені студенти ННІ СПМО та інших факультетів університету.

Завдяки Екологічному журналу «Міфи та легенди про птахів», який також був представлений у холі ННІ СПМО, студенти мали можливість не тільки прочитати неймовірні та дуже цікаві легенди і міфи про птахів, але й побачити дивовижні ілюстрації, що доповнювали інформацію про пернатих друзів. Такі невеличкі розповіді позитивно впливають на екологічний розвиток студента, а також формують екологічне мислення та екоетичні цінності у майбутніх вчителів початкової школи.

На перервах звучало екологічне радіо «Пташині переспіви», і всі присутні поринали у чарівний світ пташиного співу, слухали цікаві міфи, легенди та історії про птахів.

Студенти заочної форми навчання взяли участь у просвітницькому семінарі для вчителів початкових класів «Екологічні знання – основа життєвих компетентностей».

З вітальним словом виступили: Молодиченко В.В. - доктор філософських наук, професор, ректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, координатор студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку”; кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової освіти Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, керівник студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку” Мелаш В.Д.

Розпочався семінар з доповіді студентки ІІІ курсу ННІ СПМО Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (науковий керівник – асистент кафедри початкової освіти Саєнко Ю.О.) Безуханич Катерини на тему «Історія виникнення свята Міжнародного дня птахів (Дня зустрічі птахів)».

Студенти прослухали доповіді гостей семінару Черничко Р.М. (кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника НДІ Біорізноманіття наземних і водних екосистем півдня України),

Барабохи О.П. (заступника начальника відділу рекреації та екологічної просвіти Приазовського Національного природного парку), Гнатів О.В. (кандидата педагогічних наук, заступника декана хіміко-біологічного факультету Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, керівника центру екологізації освіти), Бондарчук Т.І. – вчителя початкових класів вищої категорії СШ № 25.

У заході брали участь студенти різних факультетів нашого університету, студенти-магістранти та члени Студентської наукової лабораторії „Екологічна освіта для сталого розвитку”.

У Центрі корекційно-розвивальних технологій студентами ННІ СПМО Нестеровською Дар’єю (4 курс), Шинкаренко Євгенією та Неждановою Ольгою (І курс) було проведено інтегроване заняття «Готуємось до зустрічі птахів».

Урок підготовлено для дітей 1 класу з урахуванням їх вікових особливостей. Кожне завдання вирізнялись насиченістю інформації про птахів.

На початку заняття дітям було надано можливість подивитися виставку поробок «Орнітологічна галерея», підготовлену студентами нашого інституту. Потім усі ділилися враженнями від побаченого, виконували завдання, що містили інформацію про птахів, дивилися екологічний журнал “Міфи та легенди про птахів”.

Упродовж усього заняття діти були активні, добре сприймали надану інформацію, швидко виконували завдання, що ставилися перед ними.

Інформацію підготовлено Саєнко Ю.О.