Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Природничо - географічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Філологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університета імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Slide 1 jFlow Plus

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

Ukrainian (UA)
Вы зараз на сторінці:
Головна Новини університету Шановні жителі міста Мелітополя! Долучайтеся до інтеркультурного діалогу в рамках реалізації плану міжкультурної інтеграції Мелітополя!

Шановні жителі міста Мелітополя! Долучайтеся до інтеркультурного діалогу в рамках реалізації плану міжкультурної інтеграції Мелітополя!

16.02.2016

Основною метою інтеграційного напрямку МІЖКУЛЬТУРНА СВІДОМІСТЬ, ОСВІТА ТА МІЖКУЛЬТУРНЕ СПІЛКУВАННЯ

згідно з «Планом міжкультурної інтеграції міста Мелітополь до 2020 року», є реалізація потенціалу освіти і науки щодо розвитку суб’єктів міського громадянського простору, формування їх міжкультурної свідомості та навичок міжкультурної комунікації.

Природним є те, що громадськість не може стояти осторонь, коли йдеться про найвищу цінність національного духу – мову. Численні звернення представників етнічних спільнот, громадських організацій, депутатів,  містян (за результатами соціологічного опитування, проведеного Центром соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького у вересні 2014 року), до нашого університету свідчать про бажання удосконалити комунікативні компетентності володіння державною мовою.

16 лютого 2016 року під керівництвом ректора університету, професора Валентина Молодиченка, відбулася робоча нарада щодо розробки конкретних  шляхів реалізації одного із завдань Плану – «Підвищення рівня знання державної мови».

У нараді взяли участь проректор з наукової роботи доцент Прийма С.М., завідувач кафедри української мови доцент Митяй З.О., завідувач кафедри туризму, соціально-економічної географії та краєзнавства доцент Арсененко І.А., голова Центру вивчення іноземних мов МДПУ доцент Насалевич Т.В., директор бібліотеки університету Радіонова І.А., куратор з організаційно-виховної роботи зі студентською молоддю доцент Гузь В.В. та представник студентського самоврядування університету Паращевіна В.

Усвідомлюючи, що неповторне обличчя нації формується під впливом рідного слова, постає потреба в узгодженні дій філологів, університетських педагогів і вчителів-словесників, громадськості, спрямованих на утвердження авторитету української мови.

Під час наради йшлося про доцільність організації курсів з вивчення та поглиблення володіння українською мовою для тих громадян, які щиро бажають, але дотепер не мали можливості та сприятливого мовного середовища для опанування державної мови, щоб послуговуватися нею як у суспільно-політичному, громадському житті, так і в повсякденні.

Із цією метою у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького було ухвалено рішення про створення Консультаційного центру з вивчення української мови.

Повідомляємо всіх бажаючих містян, що з лютого 2016 р. розпочато щотижневу роботу Консультаційного центру з вивчення української мови. До основних завдань Центру належать: допомога провідних фахівців університету – філологів, істориків, культурологів – у розвиткові уміння спілкуватися українською мовою в побутовому та навчально-професійному середовищі, сприяння засвоєнню норм сучасної української літературної мови, оволодінню навичками слухання, читання, письма, говоріння й перекладу українською мовою, поглиблення знань про українську культуру та етнокультурну міста тощо.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідувати наш Консультаційний центр щочетвера о 16 годині за адресою: м. Мелітополь, вул. Карла Маркса, 24, філологічний факультет, п’ятий поверх, кафедра української мови. За довідками звертатися за телефоном: 44-04-63.

Містяни також мають змогу завітати до університетської бібліотеки,  де формуються електронні інформаційні фонди бібліотек мовами етнічних спільнот міста. За довідками звертатися за телефоном: 44-04-20.